incendi local Tetuan

Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona han lamentat l’incendi en un local a la plaça de Tetuan, aquest dimarts, que ha deixat quatre víctimes mortals, dos de les quals eren menors d’edat. Alguns líders municipals han anat més enllà de la condemna dels fets i han reclamat mesures perquè no es tornin a repetir tragèdies com aquesta.

En un tuit, el líder municipal d’ERC, Ernest Maragall, ha dit que l’incendi mortal representa “un dur aprenentatge i una exigència d’humilitat per a totes les administracions”. En la piulada, Maragall demana treballar per detectar, prevenir i evitar tragèdies com la del local de la Dreta de l’Eixample.

En un videocomunicat, la líder municipal de Junts, Elsa Artadi, ha dit que els fets d’aquest dimarts “són coses que en una ciutat com Barcelona no poden passar” i ha reclamat fer “tot el possible” perquè no es puguin repetir. Artadi recorda que l’Ajuntament de Barcelona té competències en l’atenció social de persones vulnerables i apunta que en els darrers anys “les situacions d’infrahabitatge han augmentat a Barcelona”.

En un comunicat, el PP de Barcelona ha lamentat que en les primeres declaracions de l’alcaldessa, Ada Colau, no hagi fet autocrítica d’una situació en què “els Serveis Socials tenen gran part de responsabilitat”. El líder municipal del PP, Josep Bou, ha fet una piulada en què critica que un ajuntament tan gran com el de Barcelona “no sigui capaç d’oferir un habitatge de lloguer social i frenar l’ocupació”.

Ciutadans ha agraït a Bombers, Guàrdia Urbana i serveis d’emergència la feina feta. Per la seva banda, Barcelona pel Canvi espera que els fets s’esclareixin al més aviat possible.