La regidora del districte de Sants-Montjuïc, Raquel Gil, va anunciar als veïns aquest dijous al consell de barri de Sants que la futura escola municipal de música no està prevista en les inversions d’aquest mandat. Això vol dir que el projecte, que ja havia de funcionar el curs passat, s’eternitza encara més. La regidora ha al·legat que, donada la limitació pressupostària, han prioritzat altres projectes com la Magòria i els Jardins de les Tres Xemeneies.

La regidora ha avançat, però, que treballaran en el planejament i en la redacció del projecte de l’equipament perquè es pugui executar al més ràpidament possible en el moment en què hi hagi disponibilitat pressupostària.

Una escola que hauria d’estar ja en funcionament

L’Ajuntament va comprar l’edifici que ha d’allotjar l’escola el 2015, quan l’antic propietari, l’Orfeó de Sants, va entrar en concurs de creditors i l’immoble estava a mig construir. L’antic govern va anunciar que serviria per allotjar la primera escola municipal de música que donaria servei als districtes de Sants-Montjuïc, les Corts i l’Esquerra de l’Eixample, i la idea era obrir l’equipament el curs 2021-2022 amb 500 alumnes i amb un auditori amb capacitat per a 300 persones, però en el mandat passat tampoc es van reservar diners per dur-la a terme.