Units pel Tram és una plataforma formada per veïns, associacions i membres de partits polítics diversos que vol pressionar per connectar el tramvia. A les xarxes socials es defineixen a si mateixos com a “veïns de Barcelona i l’àrea metropolitana que volen estar units pel tram des del Baix Llobregat fins al Besòs”. Aquest matí han repartit fullets informatius amb el seu punt de vista sobre la connexió.

A primera hora del matí el compte de Twitter de la plataforma Units pel Tram ha penjat un vídeo on es veia una persona repartint fullets informatius als usuaris del tramvia. També han distribuït aquests documents a la sortida del metro de Verdaguer i en parades de busos de la zona ja que consideren que aquest seria “un dels punts que més es beneficiarien del tramvia”.

Als fulls apareixen fotografies de Joaquim Forn i Xavier Trias, del PDeCAT i Alberto Fernández Díaz, del PP, als qui responsabilitzen que el projecte encara no hagi tirat endavant.

Un dels membres de la plataforma, Ferran Garcia, explica que  “el nucli dur som unes cent persones d’entitats, associacions de veïns i partits polítics de tots els colors que creiem que la connexió és bona per la ciutadania i intentem pressionar”. De fet, fa uns mesos que hi pensen i,  finalment, s’han decidit a actuar.

Aquesta campanya ciutadana arriba just la mateixa setmana en la qual es presentarà un estudi a fons sobre la viabilitat del projecte d’unió del Trambaix i el Trambesòs per l’avinguda Diagonal. Es tracta de l’informe que demana la llei ferroviària, en què s’analitzen quatre alternatives, entre les quals hi ha la ferroviària.