Aquest dimarts han comparegut els representants al Senat designats pel Parlament per informar de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola. Ho han fet en el marc de la sessió ordinària de la Comissió d’Afers Institucionals. En la seva intervenció, José Montilla s’ha cenyit al discurs dels socialistes, que defensa que la proposta no tirarà endavant si el govern de la Generalitat convoca eleccions autonòmiques.

El Senat ofereix un cara a cara entre l’Estat i Puigdemont

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha de decidir en les properes hores si va, o no, al Senat per participar en el debat sobre l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. En referència al format de la compareixença, el vicepresident del Senat, Pedro Sanz, ha posat sobre la taula la possibilitat d’un cara a cara entre un representant de l’Estat, que podria ser el mateix Mariano Rajoy, i Puigdemont. Sanz ha remarcat que “no seria una intervenció única” sinó que “facilitaríem la possibilitat que pogués haver-hi un debat”. 

Una de les claus que tot apunta que el president català tindrà en compte a l’hora de prendre una determinació és el moment. Després d’un ball de dates, des de la cambra alta li han ofert dues possibilitats: anar-hi dijous a les cinc de la tarda o bé divendres a les 10 del matí. Les dues propostes, que s’han formalitzat en una carta que la cambra alta ha dirigit al president català, podrien interferir en el ple del Parlament, que s’ha convocat per a dijous.