En la carta, tots dos afirmen que el govern de Barcelona “no pot formar part del bloc immobilista” i que ha de formar part de “l’aposta pel diàleg i la mediació”. “Reclamem per Barcelona un govern en defensa de la democràcia, la llibertat dels catalans i les seves institucions”, segueix l’article, en què els líders municipals del PDeCAT i ERC reiteren a Colau la petició que fa setmanes que li reclamen de trencar el pacte de govern amb el PSC.

En una compareixença conjunta, Trias ha matisat que l’oferta que fan a Colau és per garantir-li l’estabilitat, però en cap cas per entrar al govern municipal. “El PDeCAT és oposició, que no vol dir que no puguis oferir estabilitat”, ha dit Trias, que ha afegit que “Colau no pot governar amb els inductors necessaris del 155”. Alfred Bosch ha insistit que els republicans “no ens posarem a parlar de govern i regidories” sinó d’“una alternativa sòlida i estable al que tenim ara”.

La tinenta d’alcalde Laia Ortiz (BComú) ha dit que cal treballar per evitar que s’apliqui el 155 i ha reclamat a PDeCAT i ERC “evitar el frontisme i sumar-se a un front ampli en contra del 155”. La líder municipal de Cs, Carina Mejías, ha instat l’alcaldessa de decidir si vol ser “la sòcia honorífica dels qui volen fer un cop a la democràcia”. Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha dit que Trias ha renunciat a les seves conviccions i que contribueix al lideratge de Colau.