La CUP Crida Constituent no preveu com a opció la convocatòria d’unes eleccions catalanes per evitar o disminuir l’efecte de l’article 155. El diputat dels anticapitalistes, Carles Riera, diu que si es convoquen deixaran de donar suport a l’estratègia del govern català i de Junts pel Sí. La CUP recorda que si hi ha eleccions, el Govern espanyol aplicarà igualment l’article 155 de la Constitució, que ha qualificat de “genocidi nacional i cultural”. 

Els cupaires han fet una nova crida al president de la Generalitat perquè convoqui un ple al Parlament per declarar la independència abans que s’apliqui el 155. En aquest escenari, la CUP preveu una forta repressió de l’Estat que s’ha de plantar cara, diuen, amb la mobilització popular. El diputat Carles Riera també s’ha mostrat sorprès que el govern català pensés que tindria més marge de negociació amb l’Estat i la Unió Europea.

 

Assemblees territorials per preparar la resistència

Aquest dimarts la Cup ha començat a fer assemblees amb els membres del partit dels municipis per parlar de com encarar una possible proclamació de la independència i també per organitzar actes de resistència davant l’aplicació de l’article 155. A Barcelona l’assemblea s’ha fet al casal independentista El noi Baliarda, també s’ha fet a una desena de poblacions catalanes més.