El PSC es presenta com l'única força que pot garantir un govern d'esquerres. En un míting a Tarragona i acompanyat del vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, el candidat José Montilla ha advertit als electors que no es fiïn de CiU, que en aquestes eleccions es debat si en el futur governa la dreta i l'esquerra, i CiU, segons el candidat socialista, és la dreta amb fons independentista. Montilla ho explicava comparant a Mas amb un préssec... JOSÉ MONTILLA, candidat del PSC I Rubalcaba encara anava més enllà. Ha demanat a Mas que es mulli i que digui si pactarà amb un PP que ara, tot i les visites a Catalunya, amaga la seva catalanofòbia. ALFREDO PÉREZ RUBALCABA, vicepresident del Govern espanyol Pel PSC, CiU encara pot comportar un altre risc, el de les retallades socials. JOSÉ MONTILLA, candidat del PSC Els socialistes han demanat amb insistència el vot als indecisos i als desenganyats, com podria ser aquest grup de persones, que han fet evident davant del vicepesident la seva oposició al cementiri nuclear d'ascó.

CiU és com un préssec, assegurava José Montilla, aquest dissabte. “Té la pell estatutària, la polpa sobiranista i el pinyol independentista”. Agafant-se a aquest símil, el cap de campanya del PSC, Jaume Collboni, i la número 4 per Barcelona, Laia Bonet, han repartit préssecs als periodistes.

A Viladecans, Montilla ha participat en un míting al costat del president del Govern espanyol, José Luis  Rodríguez Zapatero, davant de 2.500 persones, segons  l’organització.