Foto família consell ministres Pedro Sánchez

(ACN/Redacció) El nou govern de Pedro Sánchez ha celebrat aquest dimecres al seu primer consell de ministres. Els 22 membres han posat per als fotògrafs abans d’entrar a l’edifici amb les seves carteres. Tots tret de la titular de Defensa, Margarita Robles, que, per sorpresa, no la duia.

Posteriorment, han fet la tradicional fotografia de família a les escales de La Moncloa juntament amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. La nova portaveu de l’executiu de Sánchez, Pilar Alegría, oferirà la roda de premsa posterior per anunciar els acords adoptats en aquesta primera reunió de l’executiu.

Ara, la negociació dels pressupostos

La primera mesura del nou executiu ha estat iniciar la tramitació dels pressupostos generals de l’estat pel 2024. “Uns pressupostos amb un objectiu clar: continuar consolidant el creixement econòmic, la reindustrialització i plantejar mesures per millorar la qualitat de l’ocupació”, ha destacat la nova portaveu de l’executiu de Pedro Sánchez, Pilar Alegria.

L’objectiu del govern de coalició del PSOE i Sumar és que els comptes estiguin vigents i en aplicació com més aviat millor. Però perquè això sigui possible caldrà, de nou, un acord a diverses bandes amb els partits polítics que han donat suport a la investidura de Pedro Sánchez.

22 ministeris amb 12 dones al capdavant

El nou govern de coalició està format per 22 ministeris12 dels quals ocupats per dones, amb Nadia Calviño, Yolanda Díaz i Teresa Ribera repetint com a vicepresidències d’Economia, Treball i Transició Ecològica, respectivament, i amb la incorporació de María Jesús Montero com a vicepresidenta quarta d’Hisenda. El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, continua al càrrec i incorpora també Justícia.

Cartes personalitzades per demanar “unitat, solvència i determinació”

A tots ells, Pedro Sánchez els ha lliurat una carta personalitzada per demanar-los que actuïn amb “unitat, solvència i determinació” per “contribuir a l’avenç social, la convivència, l’estabilitat institucional i el diàleg entre diferents”. Sánchez els recorda que han d’actuar “amb la màxima coordinació” perquè el seu govern “no s’articula des d’una mera conjunció entre les dues forces polítiques que el conformen”, sinó que fa de la unió “la seva raó de ser”.