El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha explicat que el mateix dia que el diari ‘El Mundo’ va publicar la notícia sobre l’existència d’un compte corrent a Suïssa a nom de l’alcalde Trias, va ordenar a Afers Interns de la policia una investigació reservada sobre la filtració que encara continua oberta.  El titular d’Interior també ha explicat que la UDEF va començar a investigar aquest assumpte després que arribessin algunes informacions a la unitat de la policia judicial i ha afegit que s’han practicat diferents diligències i que ara el cas és a la Fiscalia Anticorrupció.

D’altra banda, el ministre també nega haver pressionat, filtrat i trucat als mitjans de comunicació perquè publiquessin que l’alcalde Trias tenia un compte a nom seu a Suissa amb 13 milions d’euros, com va publicar el diari ‘El Mundo’ el 27 d’octubre. Fernández Díaz  ha instat periodistes i directors de diaris a explicar, si és el cas, si han rebut pressions del ministeri.

El ministre ha respost així a la pregunta que li ha fet el diputat de CiU Feliu-Joan Guillaumes durant la sessió de control del Congrés. Guillaumes ha demanat la dimissió de Fernández Díaz i l’ha acusat de crear un ministeri “orwellià” que “només s’ocupa de la mentida” a través de la “creació d’informes falsos” que després “sempre filtren al mateix diari”. Fernández Díaz ha demanat prudència al diputat de CiU i li ha recordat que durant molts mesos li van demanar la dimissió i el van acusar de “linxament polític” per una suposada informació falsa sobre l’expresident Pujol que ara és a mans de la justícia.

Durant l’últim plenari, l’alcalde Trias també va demanar la dimissió del ministre de l’Interior i va assegurar que alguns periodistes i directors de diari li havien confirmat que Jorge Fernández Díaz els havia trucat per animar-los a publicar la informació i per dir-los que podien “posar-s’hi de peus que era veritat”. En el mateix ple municipal, Trias va llegir una carta signada pels consellers jurídics de la Unió de Bancs Suïssos, en la qual es confirmava que no hi havia cap compte corrent a nom seu. L’alcalde s’ha querellat contra “El Mundo’ per aquesta informació i ha dit que arribarà “fins a les últimes conseqüències”.