Albert Rivera, president de Ciutadans "Tenim unes eleccions autonòmiques i municipals a finals de maig, convocades ja, són les generals autonòmiques a tot Espanya i municipals i hi volem anar junts amb una llista única. Plantegem una llista única amb unes primàries entre la militància de Ciutadans i la militància d'UPyD. UPyD, el que ha plantejat fins ara han estat col·laboracions molt puntuals o fins ara pràcticament res en set anys, estem intentant aconseguir que obrin els ulls amb aquesta proposta, que jo crec que pot ser molt intel·ligent i molt interessant. El dijous sabrem ja si realment UPyD el que volia era sumar o si el que va fer realment va ser un gest vista la crisi interna que va tenir amb Sosa Wagner i amb la destitució del seu candidat europeu i de més gent que demanava la unió amb Ciutadans. A nosaltres ens agradaria fer primàries a Barcelona abans de final d'any i, per tant, que el mes de desembre tinguéssim ja candidat a l'alcaldia de Barcelona, per exemple. I, per tant, tothom entendrà que hem de tancar aquesta porta, obrir-la o decidir conjuntament amb UPyD o no si anem a la resta de províncies i a la resta de províncies d'Espanya. El que plantegem és un acord, amb UPyD o amb qui fos, que es facin primàries, que la militància dels partits triïn els candidats i si és d'un partit o un altre és igual. Ara, ja li dic i li avanço que a Barcelona volem fer-ho al més aviat possible i que a nosaltres ens agradaria que el mes de desembre tinguéssim aquesta candidatura i ens agradaria convocar primàries com a molt tard a mitjan desembre. Totes les expectatives i tots els sondejos ens donen aquesta entrada i el que volem és entrar amb força. Volem ser decisius, a l'Ajuntament de Barcelona pot passar exactament com al Parlament, pot estar molt obert, pot haver-hi que el partit que més vots tingui pot estar molt obert, que el partit que tingui més vots tingui o que guanyi la llista més votada tingui un 20 o un 25 per cent de vots només, amb la qual cosa necessitarà pactes i aquests pactes necessiten partits que potser sent minoritaris o emergents podem oferir noves idees, noves propostes i acords. Per tant, volem entrar a aquest camp de Barcelona amb força. I voldria i podríem fins i tot amb alguns mapes electorals que surten en algunes enquestes, podríem arribar a ser decisius per triar majories."

Albert Rivera ha afirmat que el pacte amb UPyD proposa una aliança extensible a les eleccions municipals de tot l’estat. El líder de Ciutadans ha refermat la intenció d’eleccions primàries al desembre per conèixer l’alcaldable d’aquesta possible coalició, sobre el qual ha dit que “si és d’un partit o un altre és igual”.

Rivera s’ha mostrat esperançat que el seu grup pot “entrar amb força” a l’Ajuntament, on actualment no té representació, i “arribar a ser decisiu”. També ha pronosticat que després de les eleccions el ple municipal podria quedar fragmentat. Si això és produís, ha afirmat, els partits “emergents” hi podrien tenir un paper important.

“El debat entre fiscals m’interessa poc”

El president de Ciutadans s’ha referit també al conflicte dels fiscals catalans, que s’oposen a la querella de Mas pel 9-N. Rivera ha asseverat que el que no volien “evitar una protesta o mobilització independentista” el 9-N, sinó que “s’obrissin col·legis públics i es gastessin diners públics”. Segons Albert Rivera, ni el Govern espanyol ni els jutges van voler evitar la consulta alternativa i ha afirmat que “el que passi a partir d’aquí és una batalla del govern d’Espanya fracassat i de la fiscalia.”