Dels 92 col·legis tancats, 46 han estat clausurats per agents de la Guàrdia Civil (14 a Barcelona, 12 a Tarragona, 8 a Girona i 12 a Lleida), i els altres 46 per la policia espanyola (27 a Barcelona, 6 a Tarragona, 6 a Girona i 7 a Lleida). El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha afirmat que els agents s’han vist “perseguits, fustigats i inclús agredits en nombroses ocasions”. Segons Interior, nou policies espanyols i tres guàrdies civils han estat ferits “en l’exercici de les seves funcions en contra del referèndum il·legal per ordre de la jutgessa de TSJC”.

Un d’aquests centres clausurats ha estat l’Escola Pau Romeva, que aquest migdia ha hagut de tancar les portes per l’operatiu de la policia espanyola. Segons els testimonis, aquesta operació ha deixat ferits i múltiples destrosses. A la sortida, alguns veïns els han escridassat i la policia ha llançat, almenys, un tret amb pilotes de goma.

El regidor d’Empresa i Turisme i del districte de les Corts, Agustí Colom, ha estat a l’Escola Pau Romeva i feia la piulada següent.