(ACN/redacció) La Mesa del Parlament ha acordat aquest dimarts presentar una denúncia a la fiscalia perquè investigui les polèmiques declaracions de l’excomissari José Manuel Villarejo en què relacionava el CNI i els atemptats del 17-A del 2017. El PSC no s’ha adherit a l’acord de la Mesa en considerar que ja es va fer una comissió d’investigació a la cambra catalana sobre els atemptats.

Fa uns dies, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, va avançar que havia encarregat un informe per impulsar una denúncia davant la fiscalia. En seu judicial, Villarejo va situar el CNI darrere els atemptats i va dir que els serveis d’intel·ligència espanyols van calcular malament les conseqüències d’aquells fets perquè es volia “espantar” Catalunya.

El govern insta el president Sánchez a crear una comissió d’investigació

En paral·lel, el govern català també ha aprovat aquest dimarts instar l’executiu de Pedro Sánchez a crear una comissió d’investigació per esclarir les declaracions de Villarejo. La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha defensat que, malgrat la poca credibilitat que té el “personatge” de l’excomissari, no ha de quedar cap mena d’ombra sobre aquesta qüestió.