L’Ajuntament de Barcelona s’ha donat de marge fins “ben entrada la primavera” per decidir si amplia el porta a porta a la resta de la ciutat. Primer es vol implantar el sistema de recollida de matèria orgànica amb contenidors intel·ligents, que ha començat a funcionar aquest dilluns al barri de Sant Andreu i s’allargarà tot el gener, i a partir del febrer se’n començarà a analitzar el funcionament.

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha assegurat que els veïns han demanat que s’esperi unes setmanes abans de fer més passos. “Calculo que ben entrada la primavera sabrem si aquest model ja compleix les expectatives, els objectius, si ens està funcionant… I, a partir d’aquí, segurem el desplegament a la resta de la ciutat”, ha dit Badia, que ha afegit que no vol comprometre cap pas més “fins que aquest no el tinguem consolidat.” Els següents barris previstos són Horta i Sant Antoni.

Els contenidors intel·ligents, només a carrers amples

El regidor també ha confirmat que els contenidors intel·ligents no es podran col·locar a tots els barris de la ciutat en un futur. Avisa que cadascun té “especifitats diferents” i que caldrà seguir apostant per la bossa o el bujol per a la recollida orgànica, com en el cas de Sarrià o el Casc Antic, en aquells carrers on ho hi càpiga el contenidor. Badia diu que per instal·lar-los calen espais amples i que a Sant Andreu ha calgut “fer molts ajustos per trobar el lloc de cada contenidor”.

700 clauers entregats

Des de dilluns, ja s’han lliurat 700 clauers als veïns de Sant Andreu per poder fer servir els contenidors intel·ligents. Aquest dimarts al matí el punt d’informació que s’ha instal·lat a la plaça de les Palmeres ha funcionat a ple rendiment. Molts veïns han fet cua per recollir el clauer i, fins i tot, en algun moment del matí se n’ha acabat l’estoc, que s’ha reposat minuts més tard.