MERCÈ HOMS, candidata a les primàries de la federació de Barcelona de PDC "Ha guanyat la democràcia, ha guanyat la il·lusió, han guanyat els projectes. Això és fantàstic, perquè unes eleccions internes en un partit, no vol dir persones, si no projectes, idees, continguts i això és el que ha guanyat aquí. Ens erigim com una alternativa clara al govern de Colau. El nostre objectiu és diu 2019 per les eleccions de Barcelona, per això necessitàvem un partit fort, el tenim i està mobilitzat." GLÒRIA FREIXA, candidata a les primàries de la federació de Barcelona de PDC "El senyor Trias va fer un tuit com associat, sabrem la importància que tindrà. Hauriem preferit que es mantingués al marge, perquè unes primàries es desenvoluparien millor sense que intervingui un personatge important del partit, però nosaltres no creiem que hagi canviat el signe del nostre resultat com a mínim." TERESA PITARCH, candidata a les primàries de la federació de Barcelona de PDC "A més de trencar el pacte de neutralitat, considerem que es va fer fora del termini de la campanya, ahir ja no estavem dins del període de campanya, i per tant això és una mala pràctica i vella política, i considerem que pot haver alterat els resultats.. També demanarem com s'ha control·lat el vot electrònic, perquè no hem pogut tenir interventors vigilant, perquè volem tenir més transparència i volem que es millorin les bones pràctiques en aquest partit."

Teresa Pitarch ha afirmat que “veu maniobres” en la candidatura d’Homs que creu que han alterat els resultats. Per això ha anunciat que emprendrà les accions que consideri convenients si el partit no actua amb contundència.  La crítica de Pitarch arriba després que el líder de CiU a l’Ajuntament, Xavier Trias, mostrés el suport a Homs a través de les xarxes socials aquests divendres.

Pitarch denuncia que d’aquesta manera es va trencar la neutralitat entre candidatures i titlla la pràctica de “vella política”. També ha anunciat que demanaran explicacions sobre com s’ha control·lat el vot electrònic perquè no s’han pogut tenir interventors vigilant. Pitarch afirma que “volen tenir més transparència i que es millorin les bones pràctiques en el partit”.

Glòria Freixas ha mostrat a Mercè Homs la seva disposició a treballar conjuntament. La tercera candidata ha reconegut que hauria preferit que Trias es mantingués al marge, però que en tot cas, no creu que això hagi canviat el signe del seu resultat.

Segons han anunciat en roda de premsa, la  coordinadora general del partit, Marta Pascal, i el coordinador  de l’organització, David Bonvehí, a la ciutat de Barcelona, han votat 1.053 associats aquest dissabte. La candidatura d’Homs ha aconseguit guanyar el lideratge de 7 de les agrupacions que hi ha a la ciutat.

La candidatura de Mercè Homs, sota l’eslògan “SUMEM!”, ha apostat per desvincular la feina política i el treball per al partit, motiu pel qual Homs no només ha descartat optar a l’alcaldia l’any 2019, sinó que també renunciarà a formar part de la llista del partit a les properes eleccions.

Ara Homs i el seu equip hauran de treballar de valent per recuperar múscul a la capital catalana, després de la pèrdua progressiva de suports a les últimes eleccions. La nova direcció de la federació, a més, haurà d’afrontar el procés per elegir el nou alcaldable, lloc pel qual s’ha postulat obertament el conseller de Cultura, Santi Vila, tot i que Xavier Trias ja ha expressat la seva predilecció per Joaquim Forn.