Mercè Homs, regidora a l’Ajuntament, parteix com a hipotètica favorita per liderar la renovació de la federació barcelonina de l’antiga Convergència Democràtica de Catalunya. Sota l’eslògan “SUMEM!”, aposta per desvincular la feina política i el treball per al partit, motiu pel qual Homs no només descarta optar a l’alcaldia l’any 2019, sinó que també renunciarà a formar part de la llista del partit a les properes eleccions.

La segona candidata que hi opta és Teresa Pitarch, presidenta de l’Institut de les Dones, i de l’òrbita de l’exconseller Germà Gordó. Pitarch considera que la seva llista és la més transversal, ja que inclou persones de diferents famílies convergents.

Finalment, també hi concorre Glòria Freixa, de Generació Llibertat, que sota el lema “#AireFresc”, Freixa s’erigeix com l’única opció que no es casa amb cap família política dins de l’antiga Convergència.

L’objectiu de la formació és recuperar múscul a la capital catalana, després de la pèrdua progressiva de suports a les últimes eleccions. La nova direcció de la federació, a més, haurà d’afrontar el procés per elegir el nou alcaldable, lloc pel qual s’ha postulat obertament el conseller de Cultura, Santi Vila, tot i que Xavier Trias ja ha expressat la seva predilecció per Joaquim Forn.

Amb aquestes eleccions territorials, el partit culmina el procés de renovació del congrés fundacional de juliol, quan es va elegir la cúpula.