Polítics, empresaris i centres de recerca catalans han desembarcat a Israel per aprendre de l'experiència d'aquest país en innovació i tecnologia. L'economia israeliana es basa en gran part en aquests sectors, un mirall més que atractiu pel govern català. Aquest serà l'objectiu dels contactes que s'hi faran aquests dies entre dos territoris que, per Artur Mas, no són similars només en població sinó també en xifres econòmiques com el PIB. ARTUR MAS, president de la Generalitat: "Quan a vegades s'especula sobre si Catalunya és viable com a país, etcètera, etcètera, fixeu-vos: ens podem comparar en molts sentits amb un país tan viable com Israel que en molts terrenys ha aconseguit excel·lir i posar-se a dalt de tot." Mas afronta el viatge, per primera vegada, acompanyat de l'alcalde de Barcelona. Un tàndem entre el país i la capital que vol aprofitar la projecció internacional de la ciutat per captar-hi inversions d'empreses avui establertes a Israel. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona: "Perquè moltes coses que s'apliquen aquí, a ciutats de 200.000 habitants, quan tu ho aixeques a un radi de 3.5 milions, té una potencialitat tremenda. I la venda en el món de les coses que es facin a Barcelona serà absolutament espectacular." El viatge tindrà també un contingut polític. Per primera vegada, es reunirà un alcalde de Barcelona amb el seu homòleg de Jerusalem. I el president de la Generalitat ho farà amb el d'Israel. Diu Mas que no ha vingut a aquest país a buscar suports per al procés sobiranista, però que si se li pregunta sobre la qüestió, els n'informarà. Us ho ha explicat des de Tel Aviv, Marc Garcia.

És el primer cop que l’alcalde de Barcelona acompanya Artur Mas en un viatge oficial. L’estada, de quatre dies, inclou la signatura de diversos convenis amb institucions israelianes de recerca i innovació per fomentar l’intercanvi d’investigadors i la cooperació en aquests àmbits.

L’altre objectiu del viatge és conèixer de prop un país referent per a Catalunya per la voluntat de superació i pel procés de construcció d’un estat nou en temps contemporanis i amb la participació de la població.

Comparteix a: