Jordi Martí discrepa de la direcció del PSC en el debat nacional i lamenta que hagi deixat de banda la tradició de Maragall. No obstant, el líder dels socialistes a l'Ajuntament vol aprofitar les primàries per enfortir el partit a la ciutat a qui veu capaç, amb ell al capdavant, de tornar a articular un govern d'esquerres com a alternativa a Trias. JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "Anar tornant a forjar aquell acord que va significar els 32 anys de progrés a la ciutat. Estic segur que si el triat sóc jo, que faré tot el possible perquè així sigui, la possibilitat de l'aliança d'esquerres a la ciutat hi serà i el PSC la liderarà". Abans caldrà que guanyi les primàries del PSC, una cita electoral que Martí ja dóna per fet que dividirà el Grup Municipal. JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "Estic convençut que n'hi ha alguns que optaran per mi i després n'hi haurà d'altres que optaran per altres candidats. Unes primàries són això! No es pot pretendre que la gent no opti". Pel que no optarà Martí és per cap pacte amb Trias. Se sent traït perquè diu que el poc que ha acordat amb l'alcalde, després no es compleix. Per això dóna els quatre anys de mandat per perduts. JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "La ciutat haurà funcionat, però no té cap energia estratègica en aquest moment Barcelona, no té cap ambició, ha perdut el to". I coincideix amb Iniciativa que l'aposta pel turisme corre el risc de convertir-se en una bombolla, i ho va focalitzar especialment a Ciutat Vella.

En una entrevista a ‘Les notícies de les 10’, Jordi Martí ha assegurat que l’alternativa al govern de Xavier Trias és a mans dels partits d’esquerres a Barcelona. “Cal afinar i treballar per tornar a forjar aquell acord que va significar 32 anys de progrés a la ciutat”, ha dit. Malgrat admetre que si avui es fessin eleccions el PSC no hi obtindria “el millor resultat”, el líder dels socialistes a l’Ajuntament ha afirmat convençut que l’aliança de les esquerres “serà possible si l’escollit -a les primàries obertes- sóc jo, i el PSC la liderarà”.

Martí ha valorat positivament que Jaume Collboni hagi decidit oficialitzar la candidatura per a les primàries obertes del PSC. “Unes primàries necessiten bons candidats per garantir que tinguin interès a la ciutadania i acabin sent un èxit”, ha destacat. El líder del PSC ha admès, però, que el procés de primàries pot crear divisió dins el grup municipal que presideix, i en el qual ja hi ha una altra candidata, la regidora Carmen Andrés. “Necessàriament la gent haurà d’optar, i els regidors també. Estic convençut que alguns optaran per mi i n’hi haurà d’altres que optaran per altres candidats. Unes primàries són això”. Martí ha reiterat que ha deixat l’executiva del PSC per centrar-se en les primàries però també per discrepàncies en el debat nacional, i ha acusat la direcció socialista de “deixar fora” la tradició catalanista de Pasqual Maragall, Joan Raventós, Raimon Obiols o Ernest Lluch.

El cap de l’oposició a l’Ajuntament no ha escatimat en crítiques a l’alcalde, a qui ha acusat d’administrar serveis públics “sense cap ambició” i de governar “contra la majoria del plenari” per haver optat per aprovar el pressupost per la via d’una qüestió de confiança. “Pràcticament haurem perdut un mandat”, ha sentenciat Martí, que ha lamentat que Trias ofereixi mà estesa però que no compleixi, ha assenyalat, els acords pactats, en relació amb el Pla d’actuació municipal (PAM). El líder el PSC ha coincidit amb el d’Iniciativa, Ricard Gomà, a l’hora d’alertar d’una “bombolla turística” a la ciutat.

Satisfet amb la pregunta, molest amb la posició del PSC

En la mateixa entrevista, Jordi Martí ha valorat la pregunta que s’ha acordat per a la consulta sobiranista prevista per al 9 de novembre de 2014. Considera que permetrà que una majoria de la societat pugui expressar-se, i ha lamentat que el PSC no s’hagi sumat a l’acord. “La pregunta no deixa fora els que pensem que cal canviar la relació entre Catalunya i Espanya però que no estem segurs que la independència sigui la solució”, ha dit.