(EFE) La candidata de Valents a l’alcaldia de Barcelona en les eleccions municipals 2023, Eva Parera, descarta cedir gratis els seus vots per investir el proper alcalde: “Jo no soc Manuel Valls, no regalo els vots, no soc aquí per fer de frontissa ni de crossa de ningú. Si Valents té la clau de la governabilitat, serà per governar”.

Així ho ha afirmat en una entrevista amb EFE Parera, que a les passades eleccions municipals va concórrer a la llista de Barcelona pel Canvi que va liderar Manuel Valls en coalició amb Ciutadans.

Després d’aquells comicis, en què Barcelona pel Canvi va obtenir sis regidors, Valls es va convertir en el factor clau per tallar el pas a l’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, ja que va cedir sense contrapartides el vot —i el de dos membres més del seu grup , entre ells Parera— perquè Ada Colau continués com a alcaldessa, malgrat que aquesta decisió va conduir a la seva ruptura amb Ciutadans.

Analitzant quatre anys després aquesta cessió de vots, que va permetre a Colau formar govern amb el socialista Jaume Collboni, Parera creu que “l’error de Valls va ser desconèixer què era el PSC aquí”.

“El PSC no ha estat un contrapès de res, ha estat còmplice absolut de les polítiques de Colau i d’ERC. Van instaurar des del primer dia un tripartit ‘de facto'”, ha denunciat Parera, segons la qual “Esquerra, malgrat estar a l’oposició, ha tingut un pes importantíssim en les polítiques de la ciutat”.

En aquesta ocasió, Parera es presenta com a cap de llista de Valents, una nova formació constitucionalista que competeix amb PP, CS i Vox per obtenir representació a l’Ajuntament de Barcelona.

Vol la regidoria de seguretat

Si després de les eleccions del 28 de maig es repetís l’escenari del 2019 i Parera tingués a les mans “la clau de la governabilitat”, actuaria de manera diferent de com ho va fer Valls: “Qui vulgui els nostres vots, haurà de trucar a la nostra porta i saber quin és el programa de Valents. La pregunta no és a qui farà alcalde Valents, sinó qui està disposat a governar amb Valents”.

“Encara que tinguem dos o tres o quatre regidors, estarem per governar“, ha afirmat Parera, que si pogués entrar a l’equip de govern exigiria per al seu partit l’àrea de seguretat i una altra àrea de nova creació, sobre emprenedors i autònoms.