El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, manté que el seu grup està “molt lluny” del pressupost municipal per al 2022. En una entrevista a TVE, Maragall ha reiterat que no poden considerar els comptes ni interessants ni positius per a la ciutat i ha afirmat que esperen “correccions del no rumb”. El pressupost ha de passar el primer tràmit en la comissió d’Economia de dimecres vinent, 17 de novembre, com a pas previ al debat final al plenari de desembre.

Tot i la negativa de Maragall a donar suport als comptes, cal recordar que en l’últim plenari de l’Ajuntament, ERC es va abstenir i va permetre aprovar de forma inicial les ordenances fiscals del 2022, un debat que es negocia en paral·lel al pressupost. Els comptes de l’any que ve pugen fins als 3.400 M € gràcies als fons europeus i l’increment del deute. En el capítol d’inversions, el govern municipal va deixar 200 M € sense assignar per negociar-ne la destinació amb els grups.

Martí avisa que es poden perdre diners

El regidor de Pressupost, Jordi Martí, s’ha mostrat convençut que Ernest Maragall “entendrà la magnitud del repte i permetrà que els comptes tirin endavant”. Martí ha dit que les exigències d’ERC formen part de la negociació del pressupost i ha afegit que si en algun moment té sentit aprovar-los “és ara”. També ha advertit que si els comptes no reben llum verda “es perdran diners pel camí” i ha defensat que hi hagi pressupost a Catalunya i a l’estat.

Ciutadans posa “línies taronges” als comptes

La líder municipal de Ciutadans, Luz Guilarte, ha exposat aquest dimecres les “línies taronges” que el seu partit ha posat sobre la taula per donar suport als comptes: “Menys impostos, més infraestructures i més inversions”. Per Guilarte, el problema del pressupost que ha elaborat el govern municipal és que no dona resposta a les necessitats dels barcelonins i els fa pagar més impostos.

La formació taronja ha presentat també esmenes als pressupostos generals de l’Estat per al 2022 en què reclama una inversió de 10 M € per “revertir la deixadesa i abandonament” de barris de Barcelona com la Verneda i la Pau, la Trinitat Nova, la Barceloneta o el Carmel.