La ciutat de Barcelona quedarà exclosa de la consulta vinculant sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030. Segons ha explicat el portaveu de la plataforma Stop Jocs Olímpics, Bernat Lavaquiol, la consulta popular vinculant es farà a totes les comarques dels Pirineus, a més a més del Berguedà i el Ripollès. Lavaquiol ha explicat que la plataforma Stop Jocs Olímpics té el compromís de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que el referèndum vinculant no inclourà els ciutadans de Barcelona.

La data i la pregunta concreta de la consulta encara no estan definides, però està previst que la votació sigui durant el segon trimestre del 2022. Segons Bernat Lavaquiol, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, també ha adquirit el compromís que la pregunta sigui binària, és a dir, de “sí” o “no”. La plataforma Stop Jocs Olímpics ha presentat un manifest amb més de 50 signants en contra de la candidatura Pirineus-Barcelona 2030, i han demanat “retirar la candidatura immediatament”.

Ada Colau va exigir una consulta si el projecte porta el nom de Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va exigir durant el mes d’agost una consulta ciutadana a Barcelona sobre els Jocs Olímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030: “Em sembla que és un mínim exigible“. En una entrevista a ‘Nació Digital’, Colau va donar per fet que “si es fa una consulta als Pirineus i es demana a Barcelona que acompanyi el projecte posant el nom de la ciutat, també es consultarà a la ciutadania de Barcelona”.

Kilian Jornet, en contra dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030

L’acte de presentació del manifest en contra dels Jocs Olímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030 ha comptat amb la participació de Kilian Jornet. L’atleta català ha estat molt contundent en valorar la candidatura olímpica catalana: “Els Pirineus no és el que necessita avui en dia. Els jocs d’hivern s’han de fer on hi hagi neu, i aquí l’any 2030 no hi haurà neu”.