(ACN) El candidat d’ERC a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, Ernest Maragall, ha reclamat un “exercici de responsabilitat” al PSC per donar el sí final als pressupostos de la Generalitat. “Un exercici de responsabilitat que no s’està fent. A què esta jugant el PSC quan segueix donant llargues si ja està tot parlat, negociat i decidit?”, s’ha preguntat en veu alta Maragall en un acte municipal d’ERC aquest dissabte a la plaça del Virrei Amat de Nou Barris.

“No hi ha cap excusa que no sigui l’exercici d’un rol d’interès polític partidista“, ha etzibat l’alcaldable republicà, que veu imminent la possibilitat d’un acord per als comptes de la Generalitat per al 2023. “Diuen que pot ser avui mateix. Doncs fem-ho possible, i no esperem ni un dia més“, ha assenyalat Maragall.

“Calen uns pressupostos perquè el Govern pugui aplicar-los ja i poder començar a treballar en seguretat, drets socials, ingrés mínim, habitatge o infraestructures”, ha enumerat l’alcaldable d’ERC a Barcelona, que ha estat acompanyat per la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, l’exdiputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà, i la regidora d’Esquerra, Gemma Sendra. “Mil coses que ens permeten un pressupost expansiu que ha afegit 3.000 milions d’euros als recursos de la Generalitat”, ha recordat Maragall, que ha insistit amb apel·lar al compromís del PSC liderat per Salvador Illa. “Nosaltres ja ho hem fet en les últimes setmanes i mesos. Les negociacions com a tal crec que estan complertes i acabades“, ha sentenciat l’alcaldable d’ERC.

Maragall, al PSC: “Què més falta?”

“Portem un nombre incalculable de reunions, tantes com han calgut, i el govern d’ERC està exercint un mix de paciència i responsabilitat”, ha volgut deixar clar Maragall, que ha parlat d’un document final de fins a 150 punts. “Tot plegat està pactat, excepte l’acord final. Què més falta?”, s’ha qüestionat l’alcaldable republicà. “Falta que el PSC actuï com un partit que vol ser alternativa i ho demostri. Ara està fent el contrari i està demostrant només capacitat de bloqueig i d’aturar el país“, ha lamentat Maragall. “Estem donant voltes sobre coses explícitament extrapressupostàries o menors. No hi ha raons per no donar el sí als pressupostos”, ha conclòs.