Els participants de la Via Catalana més matiners ja han seguit les recomanacions de l'Ajuntament per evitar-se problemes. Moure's a peu o anar amb metro. Les tanques ja estan repartides per tots els punts del recorregut, en espera de situar-les allà on calgui. Tot plegat, tenint en compte que les afectacions al trànsit podrien variar. Unes 30.000 persones formaran el perímetre de la via, però es preveu que hi assisteixin en total 300.000 participants, que, lògicament, ocuparan més superfície. JAUME MARFANY, vicepresident de l'ANC El recorregut de les dues vies, la del litoral i la del centre, encerclaran la ciutat per sota de la Diagonal. A banda de les restriccions de l'itinerari, cal parar atenció als carrers que el crueuen, que també en resultaran afectats. Un altre exemple és la Gran Via. Tot i que la cadena humana no hi passa, estarà inhabilitada pel tall de trànsit al passeig de Gràcia. Unes seixanta línies de bus seran desviades i en alguns casos anul·lades. També romandran sense servei les línies T3, T4 i T6 del Tram, i estacions com la de Glòries. Informen: P. ÁLVAREZ / M. CAMARERO L'operatiu de mobilitat es posarà a prova a partir de les quatre de la tarda sense assajos. Els que sí que han pogut comprovar com serà la Via Catalana a petita escala són els districtes de Sant Andreu i de Gràcia. Ahir a la tarda, veïns i comerciants van recrear cadenes humanes al carrer.

Unes 30.000 persones formaran el perímetre de les dues vies -la del litoral i la del centre-, però es preveu que es multipliqui per 10 l’afluència de participants. Això, segons el vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC ), Jaume Marfany, pot derivar en escenes un pèl surrealistes, com ara que participants en la cadena no puguin ni tan sols veure-la. Aquest “caos” es valora en positiu, perquè demostrarà, segons Marfany, l’èxit de participació. “Serà una cadena, una manifestació i una mica de tot”, ha dit.

La ciutat, per dir-ho d’alguna manera, quedarà encerclada per sota de la Diagonal. Les restriccions de trànsit, per tant, afectaran tant els carrers de dins com els que creuen l’itinerari. Un exemple és la Gran Via: tot i que la cadena humana no hi passa, estarà inhabilitada pel tall de trànsit al passeig de Gràcia. Es desviaran unes 60 línies de bus, i en alguns casos, fins i tot quedaran anul·lades. També deixaran de funcionar les línies T3, T4 i T6 del Tram, i estacions com la de Glòries.