El manifest demana precisament ara en plena campanya electoral que no s'utilitzi la immigració com un argument polític més, que no es llencin missatges xenòfobs ni es fomentin tòpics. Un compromís que han assumit PSC i ICV, els dos partits de govern que avui han signat públicament el document. També l'ha signat ERC, tot i que als despatxos. Ha considerat que l'acte de signatura formava part d'un acte electoral d'Hereu. CiU també ho veu així, per això no ha subscrit el text. El PP és el que està més allunyat dels objectius del manifest. Els signants s'han mostrat oberts a que la resta de formacions s'acabin incorporant al manifest.

En el document, els partits polítics es comprometen formalment a no fomentar tòpics negatius ni plantejaments alarmistes vers els ciutadans i ciutadanes d’origen forà. La Taula Intercultural del Raval vol ser un espai de reflexió i debat per generar dinàmiques d’interacció entre la població del barri i les diferents comunitats.

CiU va emetre ahir un comunicat on lamentava que la bona voluntat de la Fundació Tot Raval hagués quedat “diluïda” per la visita de José Montilla i Jordi Hereu al barri, aprofitant la signatura del manifest. Els convergents creuen que el PSC també mira de fer servir la immigració per finalitats electorals.