JOSÉ MONTILLA, primer secretari del PSC "El tripartit ha fet un gran servei, però el seu temps ha passat. No el reeditarem, encara que sumem. Amb aquesta fórmula, i amb les propostes actuals dels seus candidats no podríem encarar el futur de Catalunya. Ara cal fer un punt i a part."

Davant la possibilitat de reeditar la coalició actual, Montilla ha estat clar: “Ni canviaré els meus principis ni els vostres principis per un grapat de vots al Parlament a canvi de ser investit president”.

El líder del PSC s’ha mostrat convençut que reeditarà el càrrec i ha explicat a consellers i militants del partit, en un acte multitudinari al Gran Teatre del Liceu, que a Catalunya no li convé una “coalició partidària, sinó acció política”. Tot i així, s’ha mostrat satisfet amb la feina feta pel govern conformat amb ERC i ICV.

El president de la Generalitat ha defensat el seu partit com a única opció política a l’hora de constituir un govern catalanista d’esquerres que, segons ell, és el que necessita Catalunya per afrontar els reptes de futur.