JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "En les grans coses, en les grans qüestions de Barcelona serem al seu costat. Ara, vostè ha de triar entre dos models. Vostè ha de triar entre dos projectes i serà més fàcil arribar a acords amb nosaltres o amb una altra força política." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Al final la geometria variable és mantenir un rumb variable. I en política, en el govern com en la vida, quan tens un rumb variable ets una persona o ets un govern erràtic que no tens un nord clar. I s'ha de saber cap on hem d'anar." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Manca de projecte, polítiques de dretes evidencien també un govern en minoria, incapaç de fer aliances estables, que tanca acords amb el PP i ho fa des de la feblesa i la dependència. La retòria de la mà estesa es queda en això, en retòrica." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'UxB "Facin una aposta per sortir-se d'aquells temes que els interessa. I deixin estar les majories numèriques. Apostin pel qualitatiu i no pel quantitatiu." XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "No em vulguin aquí o allà. No, estem a la posició que estem. I d'aquesta posició és des d'on nosaltres allarguem la mà i nosaltres busquem la col·laboració. No hem de triar entre dos models. Tenim el nostre model."

L’oposició en bloc ha criticat la manca de contingut i de propostes concretes del projecte de Trias, i l’ha instat a presentar el Pla d’actuació municipal (PAM) 2012-2015 en la Comissió de Presidència del mes de maig, un termini que el govern ja ha anunciat que té previst complir.

El debat del Plenari ha estat una iniciativa de l’alcalde, que ha anunciat que es repetirà cada any i que neix amb l’objectiu d’escoltar propostes i consensuar línies d’actuació. Enguany l’informe marcava les prioritats per al futur a Barcelona, que segons Xavier Trias són la lluita contra la crisi i la qualitat de vida dels ciutadans.