A mitja tarda d’aquest dimarts, agents dels Mossos d’Esquadra han anat a la seu del PSC per notificar al secretari d’Organització que està imputat en l’operació Mercuri, una suposada trama de corrupció urbanística detectada a Sabadell. Daniel Fernández, que en aquell moment estava fent una roda de premsa, ha defensat la seva innocència, però igualment ha posat el seu càrrec a disposició del partit, que l’ha rellevat temporalment. Segons fonts properes al cas, Fernández va trucar a l’alcaldessa de Montcada i Reixac per demanar-li un favor. Precisament, Maria Elena Pérez també està imputada en el cas.

A la llista d’imputats també hi figura l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, que fins a aquest dimarts era també secretari de Política Municipal del PSC. Un càrrec al qual ha renunciat fins que no se n’esclareixin els fets. Així mateix, Bustos ha cessat com a president de la Federació Catalana de Municipis. A la seu de la institució, a la via Laietana, agents dels Mossos s’han endut documentació en caixes.

La trama, segons la Fiscalia Anticorrupció, demanava un mínim de 120.000 euros per poder accedir amb condicions avantatjoses als concursos d’obres públiques. Uns diners que suposadament es repartien entre polítics i funcionaris. De moment, hi ha 26 persones imputades, 12 detinguts i una quarantena d’escorcolls.