Abans que els resultats de les eleccions siguin oficials, les juntes electorals provincials han de revisar l'escrutini. Per fer-ho, tenen quatre dies, entre el 28 de novembre i l'1 de desembre i, si no hi ha reclamacions, els resultats es publicaran oficialment a partir de l'endemà. En canvi, si hi ha alguna reclamació, el tràmit es pot demorar fins al 10 de desembre. Un cop ja són oficials els 135 nous diputats, s'ha de constituir el Parlament. La sessió l'ha de convocar el president en funcions, Artur Mas, en els 20 dies hàbils posteriors a la jornada electoral, com a màxim el 24 de desembre. En aquesta primera sessió s'ha d'escollir la mesa, el màxim òrgan de govern de la institució, i, immediatament després, el nou president o presidenta de la cambra declararà constituït el Parlament. A partir d'aquí, hi haurà un termini de 10 dies hàbils per investir el president del govern. Per tant, com a molt tard, seria el 10 de gener. Es faria amb una primera votació, per a la qual es necessita majoria absoluta. I, en cas que no s'obtingui, se'n faria una segona al cap de 48 hores en què només cal una majoria simple. Si tampoc no s'aconseguís investir cap candidat, al cap de dos mesos es tornaria a dissoldre la cambra i a convocar eleccions. Fet que no ha passat mai.

Abans que els resultats de les eleccions siguin oficials, les juntes electorals provincials han de revisar l’escrutini. Per fer-ho. tenen quatre dies, entre el 28 de novembre i l’1 de desembre i, si no hi ha reclamacions, els resultats es publicaran oficialment a partir de l’endemà. En canvi, si hi ha alguna reclamació, el tràmit es pot demorar fins al 10 de desembre.

Un cop ja són oficials els 135 nous diputats, s’ha de constituir el Parlament. La sessió l’ha de convocar el president en funcions, Artur Mas, en els 20 dies hàbils posteriors a la jornada electoral, com a màxim el 24 de desembre. En aquesta primera sessió s’ha d’escollir la mesa, el màxim òrgan de govern de la institució, i, immediatament després, el nou president o presidenta de la cambra declararà constituït el Parlament. A partir d’aquí, hi haurà un termini de 10 dies hàbils per investir el president del govern. Per tant, com a molt tard, seria el 10 de gener.

Es faria amb una primera votació, per a la qual es necessita majoria absoluta. I, en cas que no s’obtingui, se’n faria una segona al cap de 48 hores, en què només cal una majoria simple. Si tampoc no s’aconseguís investir cap candidat, al cap de dos mesos es tornaria a dissoldre la cambra i a convocar eleccions, fet que no ha passat mai.