El president del Grup Municipal del PSC no ha volgut valorar les eleccions al Parlament en clau barcelonina i considera un error extrapolar-ne els resultats. Tot i això, Martí reconeix que els socialistes tenen feina per renovar el discurs i la manera de comunicar-se amb la societat. ERC i ICV s’han felicitat per la força que han guanyat i el PP ha retret a Trias el distanciament entre les dues formacions.

El PSC ha passat de ser la segona força a Barcelona a la cinquena posició. El líder socialista a l’Ajuntament, Jordi Martí, no ha entrat a passar els resultats de les eleccions al Parlament pel sedàs de la política municipal. Tot i això, assegura que els socialistes han de redefinir el discurs i “si ja teníem feina, ara en tenim una mica més”.

Jordi Portabella s’ha mostrat satisfet pel resultat que ha obtingut ERC a la ciutat. Els republicans són la tercera formació més votada i la primera d’esquerres.

En la mateixa línia, Ricard Gomà ha declarat que ICV s’ha consolidat com una “força necessària per liderar una alternativa d’esquerres a la ciutat”.

Àngels Esteller ha constatat que el Grup Municipal del PP està allunyat del govern municipal. No ho atribueix al resultat de les eleccions al Parlament sinó al fet que Trias pactés el PAM amb el PSC.