El nou barri al port, el Blau @Ictinea, proposta estrella de la campanya de Xavier Trias, no tirarà endavant, com a mínim aquest mandat. L’acord amb el PSC per al PAM l’ha deixat fora del full de ruta per als propers anys. Els socialistes sempre han estat contraris a aquest projecte, i ja en el plenari del mes d’abril es van sumar a una proposició del PP de rebuig al barri. El govern va dir aleshores que no pensava renunciar a la idea, tot i que ara ho ha hagut de fer.

També ha hagut de fer marxa enrere en la revisió del Pla d’usos de Ciutat Vella. L’executiu municipal era partidari d’aixecar la restricció per fer hotels nous al districte, però els socialistes sempre s’hi havien oposat per frenar-ne la massificació.

Un altre dels punts de confrontació entre PSC i CiU han estat les escoles bressol. El govern ha impulsat un nou model que ha xocat de ple amb les tesis socialistes. En l’acord per al PAM, el PSC ha esgarrapat el compromís de fer sis centres nous durant aquest mandat.

I on també hi ha hagut canvis és en el nou model de Barcelona Activa. S’havia reorientat cap a la promoció econòmica i els emprenedors més que en la formació d’aturats. El PSC ha reclamat que es recuperin les polítiques actives d’ocupació.