La intervenció artística era obra dels estudiants del BRAC (Barcelona, Recerca, Art i Creació) de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Estava feta amb 10 carretons de supermercat amb troncs i totxos a l’interior, que a la nit s’encenien, amb l’objectiu de donar veu a les persones sense llar.  El fet d’instal·lar-la a l’espai històric del Fossar de les Moreres va generar, però, moltes crítiques a través de les xarxes socials i, per aquest motiu, el govern va retirar-la un dia abans del previst.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha insistit que el muntatge “no pretenia ofendre ni ferir la sensibilitat de ningú”. Pisarello també ha deixat clar que es tractava d’un programa cultural concret amb motiu de les Festes de Santa Eulàlia, i, en cap cas, de la política memorial de l’Ajuntament.

Per la seva banda, el portaveu del Grup Municipal de CiU, Joaquim Forn, ha celebrat la reacció del govern a l’hora de retirar l’exposició, però ha lamentat que no s’hagués pensat inicialment en una altra ubicació. “Tenim un govern que no és sensible a la simbologia del seu país”, ha afirmat Forn, que creu que no s’hauria d’haver plantejat una exposició al Fossar de les Moreres. El portaveu de CiU ha assegurat que després del que va passar amb les estàtues franquistes al Born, “el govern ha tornat a ensopegar amb la mateixa pedra”.