Aquest diumenge al matí s’ha fet la tradicional penjada del penó de Santa Eulàlia. La novetat d’aquest any ha estat que l’encarregat de tocar ‘Els segadors’ mentre es penja el penó ha estat un flabiolaire de la colla dels Perdigots, i no la Banda Municipal de la Guàrdia Urbana, com era habitual. La festa ha continuat amb tot d’activitats relacionades amb la cultura popular.

El dia ha arrencat amb les matinades de Santa Eulàlia. Els grallers han desfilat pels carrers del Gòtic tot despertant els veïns per recordar que la ciutat està de festa major. Seguidament ha començat la tradicional cerimònia de col·locació del penó de Santa Eulàlia a la balconada de l’Ajuntament, que per primera vegada no s’ha acompanyat musicalment amb la Banda Municipal de la Guàrdia Urbana, després que el govern municipal decidís desmantellar-la.

En aquesta ocasió els encarregats de tocar ‘Els segadors’ mentre l’alcaldessa Ada Colau penjava el penó ha estat Marc Riera, el flabiolaire de la colla dels Perdigots, que normalment acompanya els Gegants de la Ciutat. El penó de Santa Eulàlia és la senyera històrica de Barcelona. Sobre un fons grana, hi ha representada la figura de la copatrona de la ciutat. L’acte de col·locació del penó és un dels més antics i solemnes que es fa durant la festa major d’hivern. 

Des de l’Ajuntament han assegurat que les festes són sempre innovació perquè cada any res és igual a l’anterior. Joan Fabregat, cap de Cultura Popular a l’Ajuntament, ha afirmat que cada any s’adeqüen a les realitats del moment. “Si els nostres companys municipals de la Guàrdia Urbana estan en un moment de reestructuració, l’important és que ‘Els segadors’ s’han tocat a plaça” ha conclòs.

La festa ha continuat tot al matí a la plaça de Sant Jaume. Posteriorment a la penjada del penó ha estat el torn de l’actuació dels Falcons i la Moixiganga de Barcelona, que han donat pas a la Diada Castellera amb les colles de la ciutat. Les colles castelleres de Barcelona, Sants, la Vila de Gràcia, el Poble-sec, la Sagrada Família i la Jove de Barcelona obren així la temporada castellera a la ciutat.

A les onze,  també ha tingut lloc la XXXV Trobada de Gegants de Ciutat Vella amb el seguici de Santa Eulàlia, a la plaça Reial, i la XIV Mostra d’Esbarts Dansaires Infantils i Juvenils a l’avinguda de la Catedral.