El govern municipal s’aferra a la llei de publicitat dinàmica, que regula l’exhibició de missatges publicitaris en suports que es mouen (com cotxes i autobusos). Segons Pérez, aquest mecanisme preveu sancions a partir de 600 €, però que podrien arribar a 3.000 € perquè “s’incideix en el col·lectiu de menors”. La regidora de Feminismes i LGTBI ha qualificat de “provocació” la campanya de l’associació ultracatòlica Hazte Oír, i ha confiat que el “malestar social” faci “que directament no arribi a Barcelona; no és benvingut”.

La Generalitat duu el bus a fiscalia

A banda de Barcelona, Hazte Oír té previst visitar l’Hospitalet de Llobregat i Sant Cugat del Vallès l’endemà, dissabte, 4 de març. Per això, la Generalitat ha obert un expedient contra l’entitat per decidir què fer quan l’autobús arribi a Catalunya, i l’ha enviat al fiscal de Delictes d’Odi. Precisament, el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha obert una actuació d’ofici per “supervisar quines mesures adoptarà l’Administració per donar compliment a la llei contra l’homofòbia”.

A Barcelona, els grups municipals d’ERC i el PSC també han mostrat el seu malestar. Montserrat Benedí (ERC) ha demanat al govern que actuï per aturar la campanya transfòbica perquè, assegura, emet un missatge de l’odi que cal aturar a Barcelona i arreu”; per la seva banda, el PSC insta l’Estat a retirar la condició d’entitat d’utilitat pública a Hazte Oír.

La Policia Municipal de Madrid l’ha immobilitzat aquesta tarda quan circulava per la capital espanyola per incompliment de les ordenances municipals. L’Ajuntament madrileny ha titllat els missatges de violents i ofensius i ha advertit que podrien suposar un delicte d’incitació a l’odi.