Jaume Asens s’ha mostrat convençut que el futur del CIE de la Zona Franca es decidirà a l’Audiència Nacional. “Sabem que això acabarà als jutjats i serà l’AN que decidirà qui té raó”, ha assenyalat durant una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. Asens confia que la justícia avalarà el posicionament de l’Ajuntament front al Govern espanyol i podrà dictar definitivament l’ordre de precintament del CIE. El titular de Drets de Ciutadania del consistori ha explicat, a més, que un informe d’un catedràtic encarregat pel govern municipal reconeix que l’Ajuntament ha “triat la via correcta”.

“L’informe ens dona la raó”, ha celebrat Asens, que ha subratllat que el treball conclou que “la competència és nostra”. També, que el CIE hauria de tenir la llicència d’activitat que el consistori li està reclamant.

El regidor ha reconegut que els “tempos no s’han ajustat als desitjos” del govern municipal i ha insistit que anirà “fins al final” per aconseguir el tancament del centre. “[El govern espanyol] ens ha desobeït, ara esperem que als tribunals no els desobeeixi”, ha sentenciat.