La Comissió de Govern iniciarà divendres els tràmits per regular el nudisme i el seminudisme a la via pública, en els termes acordats entre els grups del PSC i CiU. Però, segons la portaveu del PP, Àngels Esteller, divendres serà massa tard perquè la modificació de l’ordenança de civisme pugui tirar endavant abans de les eleccions municipals del maig: abans s’hauria de publicar al Butlletí Oficial de la Província i obrir un termini d’al·legacions de 30 dies hàbils, que no haurà acabat abans del darrer ple, previst pel 25 de març.

La portaveu del govern municipal, Assumpta Escarp, ha qualificat el PP d’oportunista perquè el 2009 havia impulsat la mateixa proposició i la va acabar abandonant “quan va baixar la pressió mediàtica”. El portaveu de CiU a la Comissió de Presidència, Territori i Funció Pública, Joaquim Forn, ha demanat al PP que se sumi al text que impulsa el seu grup amb el PSC.

ERC i ICV-EUiA són contraris a aquesta modificació de l’ordenança de civisme, perquè entenen que el nudisme ja està prou regulat per l’article 10 de la norma actual, que reconeix el dret de qualsevol ciutadà a denunciar-ho si se sent realment ofès per la nuesa d’algú.