ARTUR MAS, president de CiU "Subratllem una cosa que suposo que no us sorprendrà. I és que, tenint en compte el resultat, tot segueix endavant, ni un pas enrere. El resultat ho avala." RAMON TREMOSA, candidat de CiU "Celebrem el gran resultat de totes les forces polítiques que van signar amb el president de Catalunya Artur Mas, el desembre passat, l'acord per la consulta pel novembre d'aquest any." XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "En unes eleccions que per a nosaltres mai no ens han anat bé, que anem una mica millor, per mi és satisfactori. Però insisteixo, intentar extrapolar eleccions és un error, la meva experiència no va per aquest camí."

Artur Mas ha subratllat que CiU ha estat la segona força més votada a Catalunya, malgrat el desgast -ha dit- que han suposat els darrers anys de govern. El president creu que el procés sobiranista surt enfortit després d’aquests resultats i espera que Europa i el Govern espanyol entenguin el missatge.

L’alcalde, Xavier Trias, diu que la victòria d’Esquerra no l’ha sorprès, però sí, en canvi, la davallada del PSC. Trias creu que els republicans s’han endut bona part dels vots que han perdut els socialistes a la ciutat de Barcelona. Malgrat quedar en segona posició, l’alcalde creu que els resultats no s’han de llegir en clau municipal.