AMADEU RECASENS, comissionat de Seguretat "En cap cas es contempla en aquesta unitat centralitzada que donarà suport a la resta, la funció d'antiavalots però aixó ja s'ha dit per activa i passiva que des d'un primer moment d'aquest govern i fins i tot abans ja no es venia fent."

La nova Unitat de Reforç a la Proximitat i Emergències assumirà part de les funcions que feien fins ara la Unitat de Suport Policial —antigament anomenada Unitat Policia Administrativa i de Seguretat (UPAS)—. Inclou l’actuació en grans esdeveniments i emergències, i la “intervenció especial” en àmbit administratiu quan es produeixin activitats que degradin l’espai públic o alterin la convivència, i seguirà assumint la protecció d’edificis municipals. El comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, ha assegurat que “en cap cas es ‘contempla’ que la nova unitat faci funcions d’antiavalots”. La CUP havia demanat en diverses ocasions la supressió de la Unitat de Suport Policial, en considerar que feien tasques d’antiavalots.

El Pla director presentat aquest dilluns segueix la línia anunciada per l’alcaldessa, Ada Colau, poc després d’entrar al govern municipal. Segons l’Ajuntament, el paper dels agents de barri serà fer d’interlocutor amb la ciutadania i de representant de la Guàrdia Urbana davant les associacions i els veïns. El document també inclou l’ampliació de l’horari i l’àrea on treballen els grups de delinqüència urbana, i el reforç de les oficines de recepció de denúncies, entre altres mesures.