D’aquesta manera, l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya (AAVC) ha volgut comparar la situació del Canòdrom (les obres de rehabilitació del qual estan quasi acabades) amb la d’un aparador d’un local que ha quedat en desús, tancat, o en venda i lloguer.

Joan Fontcuberta, president de l’AAVC, ha anunciat mobilitzacions els propers dies en suport del Centre d’Art i en contra de la “política hegemònica” del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Fontcuberta ha explicat que “tot apunta que la comissió delegada del MACBA destituirà demà Moritz Küng de la direcció artística del Centre d’Art de Barcelona, traslladarà la ubicació del Centre d’Art a la Fabra i Coats i cedirà l’ús del Canòdrom a Barcelona Activa”. La protesta d’avui, segons Fontcuberta, té l’objectiu d’ajornar les decisions previstes i obrir una nova ronda de contactes.

Joan Fontcuberta ha afirmat que buscar emplaçaments alternatius per al Centre d’Art de Barcelona és només “una cortina de fum” per deixar el projecte del Canòdrom en via morta.