La presidenta del Grup Municipal de Junts a Barcelona, Elsa Artadi, s’ha presentat com l’alternativa al govern d’Ada Colau quan falta més d’un any i mig per a les eleccions municipals del 2023. “Una altra Barcelona és possible”, ha destacat la líder del partit a l’Ajuntament en un acte al Phenomena Experience. Artadi lamenta que Barcelona està “bruta, insegura, empobrida i caòtica” des que Colau és alcaldessa, però ha fet una crida a no rendir-se: “Em rebel·lo contra aquest laberint, contra els que ens desgovernen la millor ciutat del món”.

Amb la vista ja posada en els propers comicis municipals, Elsa Artadi ha posat Barcelona en una disjuntiva: “Degradació o il·lusió”. Per això, s’ha dirigit als barcelonins per reivindicar-se com la millor opció per “recuperar l’ambició i l’orgull” de la ciutat. “Estic disposada a deixar-me la pell per construir aquesta alternativa”, ha insistit Artadi, acompanyada de cares conegudes de Junts com l’exregidor Joaquim Forn i els consellers Jordi Puigneró, Josep Maria Argimon i Jaume Giró, així com l’exalcalde Xavier Trias i l’expresident català Artur Mas (PDeCAT).

Barcelona ha de ser una capital global, és la capital de Catalunya, és la capital d’una nació i serà una capital d’estat
Elsa Artadi, líder de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona

Segons la líder de Junts al consistori, “cada dia més persones que estimen Barcelona diuen prou” a una “degradació” que, ha dit, va començar el 2015 i que “empitjora cada dia”.

“Circular per Barcelona és una cursa d’obstacles”

Elsa Artadi s’ha mostrat especialment crítica amb l’executiu municipal pel que fa al “drama de la mobilitat“. Assegura que Ada Colau i el seu soci de govern, Jaume Collboni, “han convertit circular per Barcelona en una cursa d’obstacles per a tothom”. En aquest sentit, creu que les actuacions d’urbanisme tàctic a l’Eixample han dut el districte al “col·lapse” i aposta pel consens. També ha estat dura amb l’incivisme i la inseguretat: “Mai havíem estat víctimes de tanta inseguretat”. A més a més, ha criticat el “zero impacte” de l’empresa pública Barcelona Energia i la renúncia del govern a projectes que volien invertir a la ciutat, com l’Hermitage.

Amb aquest acte, Artadi s’ha postulat, de nou, com la candidata de Junts per a les eleccions municipals del 2023. Per això, més enllà del discurs reivindicatiu i de les crítiques al govern de Colau, ha proposat actuacions concretes per a Barcelona. Per exemple, defensa innovar en energia minieòlica i geotèrmia, instal·lar més carregadors per a vehicles elèctrics, cobrir gran part de la ronda de Dalt i obrir el Parc de la Ciutadella “al mar i els barris que l’envolten”, connectant-lo amb un corredor verd al passeig de Sant Joan.

El govern Colau-Collboni és el de l’antiprojecte: ni desenvolupa un projecte propi per a la ciutat ni permet que d’altres ho facin
Elsa Artadi, líder de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona

La majoria de dirigents volen repetir el 2023

Abans que Artadi, diversos dirigents municipals havien fet pública la seva voluntat de ser alcaldables el 2023. És el cas d’Ernest Maragall (ERC), Jaume Collboni (PSC), Luz Guilarte (Cs) i Josep Bou (PP). Per la seva banda, Eva Parera (BCN Canvi) va dir que vol ser candidata d’una formació política nova.

Ada Colau (BComú), en canvi, no ha confirmat si repetirà com a candidata. Després de dos mandats, l’alcaldessa actual va deixar la porta oberta a un tercer però va puntualitzar que la decisió no està presa.