El portaveu de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí i Galbis, ha apuntat que la crisi del seu partit amb ERC al govern de la Generalitat, aguditzada després de la primera jornada del debat de política general, pot afectar el retorn de Xavier Trias com a candidat a les eleccions municipals del 2023. “Tots els problemes que hi pugui haver entre els socis de govern són situacions que no ajuden que les coses tirin endavant“, ha afirmat Martí.

L’exalcalde no decidirà fins a l’octubre si torna a la política municipal com a candidat de Junts, com va dir a betevé. Una de les condicions que ha reiterat més ha estat la de tenir “ordre” dins del partit i estabilitat. Per això, Martí —que no ha volgut valorar la crisi amb ERC a la Generalitat—, ha dit que comparteix la demanda de Trias. Creu que “tot el que vagi en contra de l’estabilitat podrien ser nous problemes que ens els podem estalviar entre tots”.

En espera de la decisió que pregui finalment Xavier Trias, el portaveu de Junts a Barcelona, Jordi Martí i Galbis, ha expressat obertament que espera que la resposta de l’exalcalde sigui positiva.