Amb aquest recurs el govern català pretén aturar l’entrada en vigor de l’ordre ministerial, que es va publicar dissabte al BOE i que donava un termini de 48 hores al govern català per presentar el compromís de no disponibilitat pressupostària. Junqueras ha afirmat que la intervenció de comptes no només afectaria el referèndum sinó molts altres aspectes.

El vicepresident ha afirmat que hi hauria molts sectors de Catalunya que es quedarien sense rebre cap assignació, fet que suposaria el bloqueig pressupostari, i que l’aplicació de l’ordre ministerial suposa un “atac a drets socials fonamentals” perquè “ho bloqueja tot” i posa en risc partides per àmbits com l’empresa, l’agricultura o la renda garantida.

Junqueras acusa el Govern espanyol d’actuar de forma irresponsable, i assegura que la Generalitat ha fet els deures en matèria econòmica. I afegeix que és l’Estat espanyol qui s’ha “polit 64.000 milions d’euros del fons de reserva de la Seguretat Social”.

Per al vicepresident la millor resposta de la ciutadania és anar a votar l’1 d’octubre al referèndum. Per això, el vicepresident ha fet una crida a la participació.