El Partit Popular ha portat el conflicte de Can Vies al plenari municipal amb una proposta de seguiment de la problemàtica. El president dels populars, Alberto Fernández Díaz, ha criticat que es mantenen activitats a l’espai i ha denunciat que molesten als veïns: “Quan no són barbacoes, són festes. Entren amb clau, o sense? Amb una patada a la porta?” Els populars han acusat el govern de prendre decisions de baixa intensitat per cobrir l’expedient i ha denunciat que “l’únic full de ruta que hi ha a Can Vies és el dels violents”. Fernández ha demanat una actuació de la Guàrdia Urbana a l’edifici públic en què s’identifiquin les persones que hi ha dins, s’aixequi acta i es demanin responsabilitats per “infracció d’ordenança” i també per “infracció de llei”.

El regidor del districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, ha descartat la demanda dels populars i ha dit que “no es pot resoldre aquest conflicte amb excés de testosterona“. Martí ha destacat que els passos a seguir s’han de fer amb “intel·ligència, mà estesa i diàleg” amb l’objectiu que el conflicte “acabi bé per a tothom”.

El consistori ha informat que s’han incoat 16 expedients per activitats no permeses, s’ha obert un expedient de disciplina urbanística i aquest 25 de novembre la Guàrdia Urbana va notificar al col·lectiu de Can Vies l’ordre de cessament de les obres.” En aquest sentit, Martí ha repetit que “no permetrem la reconstrucció de Can Vies a menys que no es tramiti una llicència a precari, opció que va ser descartada explícitament pels portaveus d’aquest col·lectiu.”

El regidor de Sants ha informat que el conflicte es resoldrà mitjançant “un procés participatiu que està obert”, que tirarà endavant passades les festes amb tots els veïns i entitats en el marc de la comissió de seguiment de les obres de les vies de Sants.