Satisfacció entre els Amics de la Rambla, que celebraven així amb les regidores de CiU i el PSC l'aprovació definitiva del pla d'usos. El document blinda el passeig de nous hotels, limita l'obertura de més bars i restaurants i promou els locals de caire cultural. Finalment, gràcies a les aportacions dels grups i entitats, el pla no deixarà morir els nou hotels i pensions que comparteixen edifici amb altres activitats, i que en un inici, havien de perdre la llicència en un termini de sis anys. MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "La Rambla continua bategant, i ho fa de manera intensa, però sobretot de manera integral i transversal." SARA JAURRIETA, regidora del PSC "Per sobre de tot, avui hem posat les bases perquè la Rambla del futur dedicada als barcelonins sigui possible." El PP, Iniciativa i Esquerra no hi han donat suport. Consideren que la reforma de la Rambla necessita un pla més global. ALBERTO VILLAGRASA, regidor del PP "Han conseguido un gran bulevard del top manta y que por las noches lateros y camellos campen a sus anchas." JANET SANZ, regidora d'ICV-EUiA "Per resoldre aquest tema necessitem moltes actuacions globals, i no contradictòries. Plans especials que es contradiuen els uns als altres." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Nosaltres discrepem d'aquesta concepció d'anar afegint peces que no acaben de modelar el que és el projecte final de la Rambla." Ara el següent pas és que el govern redacti el pla especial de la Rambla que se centra en l'ordenació de l'espai públic i que ha de definir per exemple com quedarà el trànsit, les terrasses, o què passarà amb les antigues ocelleries. Sobre aquesta qüestió avui Amics de la Rambla ja ha fet la seva petició. JOAN OLIVERAS, president d'Amics de la Rambla "Les parades que hi ha al capdamunt de la Rambla haurien de desaparèixer per retornar l'espai al ciutadà que és a qui correspon i a qui pertany." El govern municipal presentarà el nou pla especial abans que acabi l'any.

No hi ha hagut sorpreses i finalment el Pla d’usos de la Rambla es tirarà endavant després que CiU i PSC hi hagin votat a favor durant el plenari. La mesura, que vol posar fre a l’obertura de més hotels, bars i restaurants a l’emblemàtica via, limita a 4.000 les places hoteleres que hi pot haver i fins a 98 bars i restaurants. La regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, ha defensat la iniciativa, que vol fomentar els establiments de caire cultural, mentre que la regidora socialista Sara Jaurrieta ha destacat que amb l’aprovació s’han establert les bases perquè la Rambla del futur esdevingui un passeig dels barcelonins.

PP, ICV-EUiA i ERC, voten en contra

Els populars no accepten el pla tal com queda aprovat perquè consideren que no deixa clar quina actuació es farà. Pel regidor Alberto Villagrasa, “ha estat dictat per les associacions” de la Rambla i l’ha titllat de “projecte ocult per disfressar que es vol expulsar determinats col·lectius”: els pintors, els artistes, els floristes i els quiosquers. Villagrasa ha afegit que actualment la Rambla és un “gran bulevard (…) amb llauners i camells”.

També Jordi Portabella, d’Unitat per Barcelona (ERC+DCat+RCat), ha criticat que el passeig: “no es pot anar fent a pedaços”. Portabella ha volgut especificar que el pla permetrà l’obertura de bars sempre que estiguin associats a una altra activitat. Per exemple, obrir un teatre que tingui un bar. Janet Sanz, d’ICV-EUiA, ha dit que el pla proposa actuacions contradictòries amb altres normatives del Pla d’usos de Ciutat Vella, que “empobreixen” la nova mesura. “El Pla d’usos de Ciutat Vella permet la barra lliure hotelera”, ha afirmat. La regidora considera que per recuperar la Rambla es necessita “més col·laboració política”.