Joan Clos

La Generalitat ha fitxat l’exalcalde socialista de Barcelona Joan Clos i l’ha nomenat nou membre del Consell Assessor del Govern per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS). Clos ha estat triat per la seva trajectòria com a alt càrrec de l’ONU-Habitat (2010-2018) el projecte de Nacions Unides que s’encarrega de promocionar les ciutats sostenibles. També per la feina feta al capdavant del consistori entre 1997 i el 2006, com a ministre d’Indústria Comerç i Turisme (2006-2008) i per l’etapa d’ambaixador d’Espanya a Turquia i l’Azerbaidjan (2008-2010).

Assessorar el govern català, analitzar les polítiques de la Generalitat en matèria d’energia, aigua, seguretat alimentària o canvi climàtic, són algunes de les noves funcions que tindrà. Clos també serà l’encarregat de promoure relacions entre el govern i el món educatiu i la societat. L’exalcalde treballarà al costat de l’empresari Ramon Roca Enrich, president del Grup Ros Roca, que es dedica a la fabricació de productes per a la recollida i el tractament de residus.

El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya és un òrgan que depèn del departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, que lidera el conseller d’ERC Alfred Bosch.