Queden pocs dies per arribar al termini de l’acord que permet a les botigues de les zones turístiques obrir els festius i els diumenges. I després de les queixes de treballadors i sindicats, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha demanat que totes les empreses que s’hi vulguin adherir compleixin les “condicions acordades”. Això després que l’UGT hagi anunciat que es deslligarà de l’acord i que el denunciarà al jutjat social per invalidar-lo. Des del sindicat asseguren que les grans firmes no han respectat els drets laborals pactats.

Jaume Collboni veu “normal” que els sindicats denunciïn aquestes situacions i pensa que és molt legítim. De moment, però, creu que encara és aviat per valorar la mesura i que caldrà esperar per analitzar les dades i fer-ne balanç. Malgrat tot, considera que l’acord va ser “històric”, ja que va permetre l’entesa entre patronals, sindicats i administració.

Obligats a acceptar els torns i sense compensacions

Un dels sectors més afectats per l’ampliació dels horaris comercials és el del tèxtil i, en concret, les grans marques incloses al grup Inditex, H&M o Lefties, entre d’altres. Els treballadors, sobretot els de les grans cadenes ubicades al centre de la ciutat, asseguren que no s’han complert bona part de les condicions incloses en aquest pacte, com ara la voluntarietat de treballar en festius o compensar-los amb un plus per dia festiu treballat.