mapa botigues obertes barcelona

El diumenge 15 de maig va engegar la temporada comercial d’estiu als barris més turístics de Barcelona o, més tècnicament, a les zones de gran afluència turística (ZGAT). Són gairebé una trentena de zones en què les botigues poden estar obertes els diumenges i els festius, fins al 15 de setembre, de 12 a 20 h. La mesura ha rebut el vistiplau de l’Ajuntament de Barcelona i dels gremis comercials, però el rebuig frontal dels treballadors de les grans cadenes.

Tot seguit et detallem els barris amb botigues obertes els diumenges i festius a Barcelona per a la temporada d’estiu.

Barris amb botigues obertes, per districtes

Ciutat Vella

A Ciutat Vella, les botigues del Raval, el Gòtic, la Barceloneta i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera poden obrir els diumenges i festius, entre les 12 i les 20 h.

Eixample

En aquest cas, poden apujar persianes els festius i diumenges fins al 15 de setembre els comerços dels barris següents: la Nova Esquerra de l’Eixample, l’Antiga Esquerra de l’Eixample, la Dreta de l’Eixample, la Sagrada Família, el Fort Pienc i Sant Antoni.

Sants-Montjuïc

Les botigues de Sants, Hostafrancs, el Poble-sec i la Font de la Guatlla tenen permís per obrir cada dia de la setmana durant l’estiu.

les Corts

En el cas d’aquest districte, només les botigues del barri de les Corts poden tenir obrir diumenges i festius.

Sarrià – Sant Gervasi

Sant Gervasi-Galvany i part dels barris del Putxet i el Farró tenen permís per tenir botigues obertes.

Gràcia

A Gràcia es consideren barris d’afluència turística la Vila de Gràcia i part dels barris de la Salut, el Camp d’en Grassot, Gràcia Nova i Vallcarca i els Penitents.

Horta-Guinardó

És el districte amb l’espai més reduït pel que fa a les botigues obertes en diumenges i festius: només una part del Baix Guinardó pot tenir comerços funcionant.

Sant Martí

Pot haver-hi botigues obertes els diumenges i festius a la Vila Olímpica del Poblenou, el Poblenou i part dels barris del Parc i la Llacuna del Poblenou i Diagonal Mar i el Front Marítim.

Sant Andreu

Tots els barris del districte de Sant Andreu queden exclosos de la flexibilització de l’horari comercial.

Nou Barris

Tots els barris del districte de Nou Barris queden exclosos de la flexibilització de l’horari comercial.