La inseguretat continua sent el problema més greu de Barcelona per als veïns de la ciutat, segons les dades del Baròmetre semestral de l’Ajuntament de Barcelona. La inseguretat s’ha mantingut al capdavant de la llista dels baròmetres des del juny del 2018. Tot i així, les dades han millorat per primera vegada en quatre anys: han passat del 27,7 al 27,2 %.

La primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha destacat que aquest tema és una de les principals prioritats del govern. “Ens ocupa i ens preocupa. Hem reforçat els agents de la Guàrdia Urbana, també s’han incrementat les multes a alguns comportaments incívics i estem treballant en la modificació de l’ordenança del civisme“, ha dit Bonet.

L’accés a l’habitatge es manté en segon lloc i el turisme s’enfila al tercer

A la segona posició es manté l’accés a l’habitatge, que creix amb un 16,6 % de les respostes (11,7 % al desembre), per això l’Ajuntament s’ha marcat aquest tema com una prioritat del mandat. On hi ha un canvi notable és a la tercera posició: deixa de ser la neteja i l’ocupa el turisme, amb un 13 %, més del doble que al desembre, quan va obtenir un 6,3 %.

Després d’uns quants mesos de Pla endreça, la neteja passa a ocupar la quarta posició amb un 5 % de les respostes, gairebé la meitat que al desembre, quan va rebre un 9,7 %.

El Baròmetre incorpora quatre preguntes d’actualitat

Per primera vegada el Baròmetre semestral de l’Ajuntament de Barcelona ha incorporat quatre preguntes sobre temes d’actualitat per conèixer l’opinió dels barcelonins: la Copa Amèrica de vela, la connexió del tramvia, l’ordenança del civisme i els pisos turístics.

Pel que fa a la Copa Amèrica, el 77,5 % dels enquestats han dit que coneixen l’esdeveniment esportiu, però només un 57,4 % creu que serà bastant o molt beneficiosa per a Barcelona. Un 31,5 % creu que serà poc o gens beneficiosa i un 5 % creu que serà normal.

Respecte a la connexió del tramvia per la Diagonal, set de cada 10 (un 68,9 %) estan a favor de completar la connexió dels tramvies per la Diagonal fins a Francesc Macià, mentre que un 19,3 % hi està en contra.

La quarta pregunta d’actualitat fa referència als pisos turístics. Un 83,1 % coneix la intenció del Collboni d’eliminar els pisos turístics el 2028 i tres de cada quatre (un 74,9 %) estan d’acord amb la mesura, mentre que un 14 % manifesta estar-hi en contra.