La incineració de difunts a Barcelona s’encarirà el 2024. En concret, els serveis de cremació sortiran 70 € més cars. L’Ajuntament assegura que s’ha vist obligat a actualitzar aquests preus, que no es tocaven des de feia més d’una dècada, per fer front a l’augment dels costos, especialment el de l’energia, que es va començar a enfilar pels aires el 2022, juntament amb els costos salarials.

El preu de les cremacions, per tant, passarà dels 329,16 als 399,16 € (preus sense IVA). Tot i aquest encariment, el consistori assegura que Barcelona continua sent una de les ciutats d’Espanya on les cremacions són més econòmiques. Segons l’Ajuntament, la incineració aquí és 133 euros més barata que a Madrid, 88 euros més que a Sant Sebastià i 90 euros més que a Màlaga.

Congelació de la majoria de tarifes municipals

Pel que fa a la resta de tarifes d’equipaments i serveis municipals, la majoria es mantenen congelades. Anar al Parc d’Atraccions del Tibidabo, al Zoo de Barcelona o al Parc Güell no sortirà més car. Tampoc ho serà el servei de recàrrega de vehicles Endolla Barcelona ni el Bicing, que mantenen els mateixos preus que fins ara per al 2024.

Barcelona es conjura per mantenir congelades les tarifes del transport públic durant el 2024
Tots els grups municipals voten a favor de la proposta dels comuns per congelar tarifes i mantenir la bonificació del 50 % a la T-Usual i la T-Jove

S’encareix la neteja de pintades

Com a novetat, el 2024 hi haurà distinció en el preu públic de netejar pintades en funció de si són en elements catalogats, molt més difícils i costosos de netejar, que si són en edificis no protegits. Netejar pintades en finques no catalogades sortirà a 107 € l’hora. En el cas de façanes i elements d’edificis amb catalogació B, C o D, el preu serà de 208 € l’hora.

Aquesta mesura s’emmarca en el Pla endreça i la voluntat del consistori és que en cas que el cost de la neteja de la pintada pugui anar a càrrec de l’infractor, se li pugui fer pagar el cost.