Clar i català. El regidor de Cultura, Xavier Marcé, ha esclatat contra la decoració nadalenca a la plaça de Sant Jaume: “És un desori, no té relat”. Ho ha dit en un debat a la Comissió de Drets Socials i Cultura en què ha criticat que no hi hagi cap relació entre l’arbre, el pessebre i les façanes de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya: “El problema és que no hi ha res que s’entengui”.

Per això, Marcé ha plantejat que de cara a l’any que ve el consistori i la Generalitat es posin d’acord en com tractar la plaça de Sant Jaume per Nadal. El regidor de Cultura s’ha referit a l’arbre que decora Mercabarna com “una autèntica barbaritat; no sé si volíem batre el rècord d’alçària” i ha lamentat que els dos edificis institucionals decorin les façanes “a la seva bola” i “el pessebre allà al mig”.

El debat a la comissió l’ha propiciat una proposta de Vox, que no s’ha aprovat, i que reclamava instal·lar un pessebre tradicional l’any que ve a la plaça de Sant Jaume. El regidor de Cultura ha dit que el debat no hauria de ser sobre el pessebre sinó sobre la plaça. “Si el pessebre fos tradicional hi hauria polèmica, si no ho fos, també; benvinguda la polèmica, ens enriqueix”, ha reblat Marcé.