El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha parlat sobre Catalunya, després de ser preguntat en una conferència amb estudiants a Luxemburg. El cap de l’executiu ha assegurat que la Unió Europea no pot fer de mitjancera en el cas català si les dues parts no li ho demanen. De moment, la petició només l’ha feta el govern català. A més, ha assegurat que si ell o el president del Consell Europeu acabessin acceptant fer de mediadors crearien el caos a Europa.

Durant la conferència a la Universitat a Luxemburg, Juncker s’ha mostrat preocupat per la situació actual a Catalunya. Ha assegurat que no vol la independència de Catalunya perquè això provocaria un efecte dòmino a la Unió Europea, i que hi hauria moltes altres regions que acabarien agafant al mateix camí. “Si permetem que Catalunya, encara que no sigui el nostre assumpte, s’independitzi, també ho faran uns altres després. I això no m’agrada”, ha sentenciat. A més, ha afegit que no vol que la Unió Europea acabi estant formada per un centenar de països, perquè assegura que seria impossible de gestionar.

A més, el president de la Comissió Europea ha admès durant la conferència que fa temps que es pressiona Mariano Rajoy perquè busqui una solució política al conflicte.

La Comissió Europea ha emès tota la conferència a través del seu Facebook Live: