“Us he de dir avui que el túnel de l’alta velocitat a Barcelona ja ha passat per sota de la Sagrada Família. Sí, sí! Ja ha passat!”, ha exclamat l’alcalde amb una vehemència que ha arrencat l’ovació de l’auditori socialista. Hereu ha explicat que tots els temors per la perforació del túnel de l’AVE eren infundats, a l’Hospitalet del Llobregat, davant els més de 800 delegats de la conferència nacional del PSC per aprovar el programa electoral.

Tot seguit, Hereu ha interpel·lat directament a Xavier Trias, Artur Mas i Mariano Rajoy, a qui ha instat a “donar la cara” i disculpar-se, i ha afegit que ara “voldran despistar” la gent i fer oblidar els seus “quatre anys de mentides, de por” sobre els possibles riscos del túnel.

L’alcalde no ha amagat la seva indignació davant del fet, ha dit, que l’oposició defensés un projecte que hauria fet un flac favor a la prosperitat del nord de l’àrea metropolitana, que “depenia de La Sagrera”, i ha recordat que el PSC va ser l’única formació que va defensar el pas de l’alta velocitat pel centre de la ciutat.